Un esdeveniment
obert a tothom.
Un espai que t’apropa
tot el que envolta
la cultura del vi del
Bages: història,
varietats, tradició,
patrimoni…

La ViBa, la Fira
del Vi del Bages

Un any més, la fira ViBa et convida a
compartir tota mena d’experiències
al voltant del vi que s’elabora a terres
bagenques. A través d’un variat
programa d’activitats adreçades
a tota mena de visitants, des del
públic general, grans i petits, fins als
professionals i entesos. I a tu? Com
t’agrada viure-la?

Sopar fira ViBa

10 restaurants implicats en les Temporades Gastronòmiques
del Bages s’uneixen per a presentar les seves elaboracions
amb productes de proximitat. Esdeveniment únic d’autoestima
per la gastronomia bagenca km 0!
Pensat per a degustar la major quantitat de productes possibles;
Aperitius a peu dret, plat principal assentats, dos postres, cafès
I petit four… Te’l perdràs?

Més informació

Nit de picapolls

Aquesta edició de la Nit de Picapolls es situa al Pati del Casino de Manresa. En un entorn festiu i de revetlla on, un any més, el gran protagonista serà el Picapoll, la varietat autòctona de la Denominació d’Origen Pla de Bages. En podràs gaudir a través de tasts i acompanyar-lo de propostes gastronòmiques, música, espectacles…

La Fira

Acosta-t’hi, tens molt a compartir

Passeja, pregunta, demana, tasta… Dins la fira hi trobaràs una variada selecció de suggeriments al voltant dels vins i cellers DO Pla de Bages que parlen del territori i aposten per la qualitat. Un espai per conèixer de prop els productors, les marques, la seva història i la gent que hi ha al darrere. Tot això en un ambient festiu que et convida passar la millor estona.

La Fira ViBa PRO

Enguany la Fira del vi més professional surt de ruta a les 4 demarcacions catalanes apropant la història, el patrimoni vitivinícola i l’enoturisme de la Ruta del vi als professionals de l’Associació Catalana de Sommeliers. Diferents tastos guiats de la mà de Joan Soler, president de la DO Pla de Bages i el sommelier Josep Pelegrín a Lleida, Tarragona, Girona i Barcelona.

El Bages, una terra de vins

La Fira ViBa reivindica la rica cultura vitivinícola del Bages. Una comarca on el vi ha estat present des de sempre. Amb un ric patrimoni que ofereix una visió pròpia d’aquest producte de la nostra terra. Amb arrels mil·lenàries i fins a l’actualitat.

El patrimoni vitivinícola

El Pla de Bages ha estat sempre una zona privilegiada per al cultiu de la vinya, que es va expandir ja a l’edat mitjana sota la influència del monestir de Sant Benet de Bages. El seu paisatge i tradicions en són testimonis. La història n’ha deixat restes i senyals que cal descobrir.

Com arribar al Bages?